Samhällsdebatt

Följ checklistan: Så blir du populist!

Varför vill man bli det?, kanske du undrar nu. Men närmare rockstjärnestatus i samhällsdebatten går knappast att uppnå idag. Du kan bete dig hur som helst och kasta ur dig diverse felaktigheter. Din följarsvans är konsekvent förlåtande och skriver att de stöttar dig fullt ut vilka klaver du än trampar i. Inte sällan säger de till och med att de älskar dig. Dina åsikter blir efter ett tag allt mer sekundära, för du är föremål för ren och skär idoldyrkan.

Låter det trevligt? Självklart! Följ bara denna checklista:

 1. Du ska vara en konservativ invandrings- och islamkritiker som vill ha ”ordning och reda”, ”svenska värderingar” och se ”hårdare tag”.

 2. Du får inte avvika från detta en tum, dina åsikter ska vara förutsägbara.

 3. Klistra epitetet ”vänster” på allt och alla som du inte gillar. Såsom Dagens Nyheter och andra ”gammelmedier”.

 4. Undvik konsekvent ämnen som berör miljö- och klimatfrågor, hbtq-rättigheter, rasism, jämställdhet och mäns våld mot kvinnor. Såvida du inte kan baka in invandringskritik i det.

 5. Om du ändå ger dig in i ovanstående debatter, se då till att vara klimatförnekare eller allmänt misogyn. Användbara epitet är sådana som ”miljömuppar” och ”batikhäxor”.

 6. Det leder till denna punkt. Var vulgär! Varför inte stå på din rätt att få kalla folk för ”negrer” eller ”horor”?

 7. Måla upp bilden av ett Sverige i systemkollaps. Sjukvård, skola, allt är på väg åt helvete. Och det är invandringens fel såklart.

  internettroll3
  Bild: Kiril Spasevski/Flickr
 8. Framställ dig själv som modig och rakryggad! Du är den sanningssägande frälsaren det ängsliga konsensussverige behöver. Att du låter som en hackig skiva på repeat och att du har mängder av människor som backar upp dig, inte minst genom att de tystar dina meningsmotståndare med våldtäkts- och dödshot, gör inget. Du är unik.

 9. Var impulsiv. Skriv det du känner för i stunden hur aggressivt eller hatiskt det än är.

 10. Ta inget ansvar för din hatsvans. Folk kan skriva rasistiska saker eller att de vill skjuta politiker i ditt kommentarsfält. Det bryr du dig inte om, det är ju bara yttrandefrihet.

 11. Var förakt- och hånfull. Höj dig över pk-larvet och alla fega politiker.

 12. Hata socialismen, men längta tillbaka till folkhemmet.

 13. Avsluta inlägg som du vet har gått över gränsen med ”Blir du kränkt nu?” för att tillintetgöra all form av kritik. Ingen vill ju betraktad som det.

 14. Bemöt kritik som ändå uppstår om att det du skrev var rasistiskt eller misogynt med att personen inte har någon humor och är en snöflinga, det vill säga lättkränkt. För rasistiska och misogyna ”skämt” är det roligaste som finns, så det så.

 15. Backa upp dina påståenden med statistik. Det spelar inte så stor roll om källan är en rysk trollfabrik eller hur du vinklat siffrorna. Siffror ljuger inte. Åtminstone inte dina.

 16. Om någon ändå lägger fram bevis på att du har ljugit så bemöt den med att växla fokus till ”vänstern” eller ”pk-media”. De mörklägger och ljuger hela tiden!

Lätt som en plätt! Hur många populister tål Sverige? Ut och utmana det förljugna pk-etablissemanget nu, jag vet att du vill!

Padma Schrewelius

Gillade du texten? Stötta oss gärna genom att swisha till 123 314 5307.

1 kommentar på “Följ checklistan: Så blir du populist!

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: